پرواز تاریخی تحقیقات چینیها به ایستگاه فضایی بینالمللی
برای نخستین بار در تاریخ، یک آزمایش چینی بر روی دیانای قرار است به ایستگاه فضایی بینالمللی ارسال شود. این امر در پی توفقنامهای میان یک شرکت خصوصی آمریکایی و گروهی تحقیقاتی از موسسه فناوری پکن محقق شده است.
آزمایشهای ژنتیکی؛ نخستین پروژهی چینیها در ایستگاه فضایی
براساس قطعنامهی تحریمی که در سال 2011 میلادی صادر شده، ناسا اجازه ندارد با دانشمندان چینی همکاری داشته باشد. اما این قانون دقیقا عنوان نکرده است که شرکتهای خصوصی آمریکایی حق مشارکت با چین را در فضا ندارند. براساس وبسایت Houston Chronicle شرکتی به نام «نانورکس» (NanoRacks) از این راه گریز استفاده کرده و میخواهد اولین آزمایش چینیها را در ایستگاه فضایی بینالمللی میسر سازد.
تجدید قرارداد 490 میلیون دلاری ناسا با روسیه برای سفر به ایستگاه فضایی
سازمان هوانوردی و فضانوردی آمریکا (ناسا) در حال تمدید کردن قرارداد خود با سازمان فضایی فدرال روسیه برای انتقال فضانوردان به ایستگاه بین المللی فضایی است.
چارلز بولدن مدیر ناسا هفته جاری با ارسال نامه ای به رهبران کنگره ، محور توجه آنها را به کاهش های مداوم در بودجه ناسا که برای معاهده 490 میلیون دلاری با روسیه لازم است، متمرکز ساخت.
کنترل رباتهای زمین از ایستگاه فضایی بینالمللی
آژانس فضایی روسیه با همکاری آژانس فضایی آلمان در حین اجرای ماموریت اعزام فضانورد به ایستگاه فضایی بینالمللی، سیستم جدید کنترل ربات از مدار زمین را آزمایش کرد. این ربات ها در مونیخ و سن پترزبورگ قرار داشتند.
پرتاب موفقیتآمیز فضاپیمای باری روسیه به ایستگاه فضایی بینالمللی
یک فضاپیمای باری روسی به مقصد ایستگاه فضایی بینالمللی به منظور تامین مجدد تدارکات امروز (جمعه) ارسال شد.
فضاپیمای پروگرس (M-28Mپروگرس 60) روسیه با موفقیت بر روی موشک سایوز U در ساعت 4:55 صبح به وقت گرینویچ از ایستگاه فضایی بایکنور روسیه به فضا پرتاب شد و 10 دقیقه بعد در مدار قرار گرفت.
درخواست رییس سازمان فضایی اروپا برای حضور هند و چین در ایستگاه فضایی
رییس جدید سازمان فضایی اروپا در مصاحبهای اعلام کرد که ایستگاه فضایی بینالمللی باید فضانوردان چینی و هندی را نیز در خود جای دهد. یوهان دیتریش وورنر، رییس جدید سازمان فضایی اروپا در گفتوگو با روزنامه اشپیگل آلمان گفت: ما باید از اکتفا کردن به یک انجمن محصور دوری کنیم.
ایستگاه فضایی بینالمللی به زمین دست دوستی داد
«تری ویرتس»، فضانورد ناسا در ایستگاه فضایی بینالمللی و آندره شیله، متخصص تلهرباتیک در آژانس فضایی اروپا در هلند، نخستین دستدادن تاریخی تلهرباتیک بین فضا و زمین انجام دادند.
ایستگاه فضایی بینالمللی گرانترین شیء ساخت دست بشر
ایستگاه فضایی بینالمللی تا آوریل 2015، به عنوان گرانترین شیء ساخت دست بشر شناخته شده که نزدیک به 160 میلیارد دلار تا این زمان هزینه در بر داشته است.
ایستگاه فضایی با هزینه 100 میلیارد دلاری آمریکا ساخته شد و اروپا، روسیه، ژاپن و کانادا مابقی هزینه را پرداخت کردهاند.